Надрукувати

Джури вивчають історію та активно готуються до змаганьНа базі Палацу дітей та юнацтва продовжує свою активну роботу гурток військово-патріотичного виховання «Джура».

Як говорить інструктор з історії ЗСУ та загальної військової підготовки – хорунжий команди «Браві соколи» Назаров Валентин: «Виховати справжню, гідну молодь, захисника країни це дуже відповідально, але бачити, як зростають справжні патріоти, які кохають рідну Батьківщину – це велика честь».

Глибоке розуміння громадянського обов'язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини стимулюють сучасну молодь для подальшого здобуття власного досвіду виховання, яке сприяє відродженню духовності та розвитку України.

Згідно учбової програми військово-патріотичного виховання на базі секції «Джура» Палацу дітей та юнацтва м.Ізмаїл було проведено чергове заняття. Одним з основних завдань програми виховання секції є формування у дітей та молоді високої патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов'язку щодо захисту національних інтересів України. Саме вірність Україні є невід’ємною ознакою свідомого громадянина. Формування патріотичних почуттів означає вироблення та зміцнення почуття обов’язку до військового та трудового подвигу в ім’я процвітання своєї держави, прагнення бачити її незалежною!

Черговий навчальний день гуртка військово-патріотичного виховання пройшов продуктивно. Рій "Браві соколи" разом з таборовою старшиною, які є інструкторами підвищують свої навички з бойової, фізичної та медичної підготовки, готуючись до змагань з військово-прикладних видів військово-патріотичної гри "Сокіл(Джура)".

Заняття секції проходять в два етапи – теорія та практика. Сьогодні під час заняття були відпрацьовані теми: «Статут ЗСУ», «Історія створення та розвиток ЗСУ», були опрацьовані елементи стройової підготовки, також були продемонстровані презентаційні матеріали «Кіборги – відданість та честь», які підготувала Марченко Наталія.

Робота в секції є важливою складовою допризовної підготовки молоді. Під час минулого заняття за темою «Цивільна оборона» юні джури на практиці показали свої навички та вміння.

Завданням секції є формування почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії, історії козацтва, культурних та історичних цінностей; виховання громадянських почуттів і свідомості, поваги до Конституції та інших законів України, соціальної активності і відповідальності за доручені державні та громадські справи; формування здібностей до аналізу зовнішнього та внутріполітичного становища, вміння на цій основі самостійно адекватно оцінювати події, що відбуваються у державі і світі, усвідомлювати свою роль та місце в цих подіях; створення нормативно-правової бази та комплексу заходів; формування прагнення до оволодіння військовими знаннями, відповідного рівня фізичної підготовки та витривалості; підвищення престижу військової служби, військова професійна орієнтація молоді, формування і розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних силах України; створення системи військово-патріотичного виховання.

Джури вивчають історію та активно готуються до змагань

Джури вивчають історію та активно готуються до змагань

Джури вивчають історію та активно готуються до змагань

Джури вивчають історію та активно готуються до змагань

Джури вивчають історію та активно готуються до змагань

Джури вивчають історію та активно готуються до змагань Джури вивчають історію та активно готуються до змагань

Джури вивчають історію та активно готуються до змагань

Share